Aisha

Gokkasten

Ons volgende verhaal gaat over Aisha. Zij heeft altijd de druk gevoeld van haar ouders om medicijnen te studeren. Ze was de enige uit de familie die vwo aankon en moest daarom haar vervolgstudie ook goed benutten. Aisha heeft weleens aangedragen dat ze graag kunstgeschiedenis wilde studeren, maar volgens haar vader was dit geen beroep. Aisha heeft deze gedachten dan ook maar snel laten varen en na haar vwo ging ze direct door naar de Universiteit van Amsterdam. Medicijnen zou het worden. Een lange studieroute lag voor haar. Co-schappen, specialisatie en heel, heel hard werken. Dat Aisha nog steeds geen passie had voor haar studie durfde ze niet te zeggen. Aisha werkte hard ondanks dat ze het niet leuk vond, maar gelukkig kon zijn de gokkasten wel weerstaan.

Ze stond ’s ochtends om 05:00 uur op om naar het ziekenhuis te vertrekken en ze kwam ’s avonds vaak pas rond 21:00 uur thuis. Je hoorde haar nooit klagen en niemand zou gemerkt hebben dat ze eigenlijk niet lekker in haar vel zat, tot ze een oplettende mentor kreeg. Deze mentor merkte door goede gesprekken te hebben, dat Aisha haar passie eigenlijk heel ergens anders lag. Hij had meerdere gesprekken met haar en besloot een paar interessetests uit te voeren. Daar kwam al snel uit naar voren dat ze veel meer affiniteit had met kunst. Dat was uiteraard ook al naar voren gekomen toen het ziekenhuis een nieuwe kunstcollectie mocht uitzoeken en Aisha hier al zeer gedetailleerd voorwerk voor had gedaan. Gokkasten

De mentor besloot haar ouders uit te nodigen op gesprek, omdat ze zag dat Aisha dit gevecht niet alleen zou kunnen winnen. Uiteindelijk vertelde Aisha haar ouders van haar worsteling en dat ze eigenlijk niet gelukkig wordt van het studeren van medicijnen. Haar ouders vonden het lastig om te begrijpen en het viel rauw op hun dak. Dit hadden ze nooit verwacht. Aisha werkte altijd zo hard en leek zo goed te zijn in wat ze deed. Waarom zou ze dan niet gelukkig zijn? Aisha vertelde dat haar passie bij de kunst lag, maar haar ouders wilden dit niet horen.

Aisha voelde zich ontredderd, maar besloot toch haar hart te volgen. Na vier jaar hard werken besloot ze een carrier switch te maken en liet ze zich omscholen. Eindelijk kon ze kunstgeschiedenis studeren en zo als nog aan haar vertrouwde Universiteit van Amsterdam blijven. Uiteraard waren haar ouders niet blij en ze hadden moeite om het te accepteren.

Met behulp van haar mentor heeft Aisha zich onafhankelijk gemaakt en heeft ze de denkbeeldige navelstreng durven doorknippen. Nu zullen haar ouders dit nog voor hunzelf moeten doen.

Lees het verhaal van Aisha hier verder.